SE-terapi

SE-terapi

SE – Somatic Experiencing er en chok-traumebehandling udviklet af Peter Levine.   SE-metoden hviler i store træk på, at mennesket er instinktivt af natur – ligesom dyrene, samt at traumet sidder i kroppen og ikke i selve hændelsen.

Når du møder en trussel på livet, vil du instinktivt reagere med en overlevelsesrefleks i form af orientering, kamp, flugt eller “frys”. Dit autonome nervesystem reagerer. I denne overlevelsesrefleks er der mobiliseret en kæmpe mængde energi. Sker der ikke en naturlig afladning af denne energi, og en tilbagevenden til normalitet, vil den sætte sig som et traume i kroppen. En dysregulering i dit autonome nervesystem. Dette kan opleves som en tilstand af lammelse, en hyperaktivitet, en konstant  følelse af at være på vagt eller en oplevelse af ikke helt at være til stede i kroppen. Bliver traumet ikke bearbejdet kan det underminere din livskraft, handlekraft og sætte sig i kroppen som uforklarlige symptomer. Traumer er en del af livet, men behøver ikke være en dom på livstid.

TERAPI   

Der er uendelig mange oplevelser som kan påvirke dit liv og din livskvalitet. Nogle oplevelser kan være gamle eller have varet over lang tid og andre kan være pludselig opstået.  Måske er du ikke engang klar over hvorfor du lige pludselig reagerer anderledes. Vores krop husker alt, men det er ikke alt vi husker med vore hoved.

Eksempler på ting som kan påvirke os er f.eks. vores barndom, enkeltstående barndomsoplevelser, stress, dødsfald, skilsmisse, bilulykker, operationer, handicap osv.

Gennem dialogen med dig og med en opmærksomhed på dine sansninger i kroppen, arbejdes der med det, som du bringer op i terapien. Med udgangspunkt i dine ressourcer vil du på en blid og nænsom måde blive støttet og vejledt i arbejdet med dine tanker, følelser og sansninger.

Du vil, langsomt og lidt af gangen, arbejde med dine instinktive reaktioner, så der kan ske en forvandlig og heling af traumet, og en genetablering af din livskraft og handlekraft. Genetablering af dit selvregulerende autonome nervesystem

Alle kan få brug for hjælp og støtte til at komme videre i livet.

Brug for hjælp

Terapi v/Alice Jensen

Brunhøjvej 8 st. th.
8680 Ry

E-mail: alice@alicejensen.dk

Tlf.: 41 29 15 08
CVR.: 33 44 40 52