SE-traumeterapi

SE-traumeterapi

Traumer er en naturlig del af livet, men nogle gange kan ubearbejdede oplevelser påvirke vores livskraft og sætte sig i kroppen som uforklarlige symptomer.

SE står for Somatic Experiencing og er en chok-traumebehandling udviklet af Peter Levine.  Metoden hviler i store træk på, at mennesket er instinktivt af natur, og at traumet sidder i kroppen og ikke i selve hændelsen.

Når du møder en trussel på livet, vil du instinktivt reagere med en overlevelsesrefleks i form af kamp, flugt eller “frys”. Dit autonome nervesystem reagerer instinktivt. I denne overlevelsesrefleks er der mobiliseret en kæmpe mængde energi. Sker der ikke en naturlig afladning af denne energi, og en tilbagevenden til normalitet, kan den sætte sig som et traume i kroppen. Der sker en dysregulering i dit autonome nervesystem. Dette kan opleves som tilstande af hyperaktivitet, en konstant følelse af at være på vagt, lammelse eller en oplevelse af ikke helt at være til stede i kroppen.

Eksempler på oplevelser som kan påvirke os, og skubbe til vores naturlige balance er f.eks. oplevelser i vores barndom, stress, dødsfald, skilsmisse, bilulykker, operationer eller andre oplevelser, som den enkelte opfatter som voldsom.

Gennem dialogen med dig og med opmærksomhed på dine sansninger i kroppen, arbejdes der med det, som du bringer op i terapien. Med udgangspunkt i dine ressourcer vil du på en blid og nænsom måde blive støttet og vejledt i arbejdet med dine tanker, følelser og sansninger. Du vil langsom og lidt af gangen, arbejde med dine instinktive reaktioner, så der kan ske en forvandling og heling af traumet, og en genetablering af din livskraft og handlekraft.

Find din indre styrke og balance

Brug for hjælp

Terapi v/Alice Jensen
Brunhøjvej 8
8680 Ry

alice@alicejensen.dk
Tlf.: 41 29 15 08